DOĞAL SÜT KAYMAĞI

Doğal beslenen Simental cinsi ineklerden sağılan sütler kaynatıldıktan sonra 1,5 saat daha kısık ateşte tutularak kaynatma işlemi tamamlanır. 

Bu işlemlerin ardından süt soğuk hava depolarında 12-15 saat kadar bekletilir. Ortalama 1 günlük sürede olgunlaşan kaymaklar sütün üzerinden alınarak doğal satışa sunulur. Ortalama olarak 1 tabak kaymak, 5 kilo sütten elde edilmektedir.

İnsan yaşamının her evresinde gerekli olan süt, C vitamini ve demir dışında tüm besin öğelerini içeren yüksek besin değerine sahip bir gıdadır. Süt’ün içeriğindeki vitaminler; A, B1, D, B3, B5, B6, H, B12. Mineraller; Ca, Se, Mg, P, Fe, K, I.

Sütten elde edilen yoğurt, kefir, peynir, tereyağ vb. süt ürünlerini tüketmek sadece sütü içmekten daha faydalıdır. Sütün mayalanması ile ortaya çıkan faydalı bakteriler insan vücudunun bağışıklık sistemini güçlendirir. Özellikle yoğurt başta olmak üzere tereyağ, peynir, kefir vb. süt ürünlerinin sütten daha fazla tüketilmesini öneriyoruz.

Not: Yağ ve protein değerleri mevsimine göre ±%0,2 değişiklik gösterebilir.

besin DEĞERİ

Enerji Değeri
% 63,2 – 73,2

Protein
% 3.2 – 3.6

Yağ Oranı
% 3.7 – 4.1

Karbonhidrat
% 4,5 – 5,2

Kalsiyum
% 120 mg

Çerez Politikası
LezizCiftligi.com.tr'de kullanıcı deneyimini geliştiren çerezler kullanıyoruz. Sitemizi kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz. Çerez politikamızı inceleyin.