NEDEN SİMENTAL SÜT?
blog_neden_simental_sut

Simental Süt, yağ, protein ve kuru madde oranı olarak diğer ineklerin ürettiği sütlerden %20 daha yüksek kaliteye ve lezzete sahiptir.

Simental inekler yaklaşık 6.000 kg süt verirken, iyi koşullarda bakım ve sağım sağlanırsa 9.000 kg’a kadar süt verebilir. Simental süt yaklaşık % 3.7 protein ve ortalama olarak % 4.1 yağ oranına sahiptir.

İnsan yaşamının her evresinde gerekli olan süt, C vitamini ve demir dışında tüm besin öğelerini içeren yüksek besin değerine sahip bir gıdadır. Süt’ün içeriğindeki vitaminler; A, B1, D, B3, B5, B6, H, B12. Mineraller; Ca, Se, Mg, P, Fe, K, I.

Sütten elde edilen yoğurt, kefir, peynir, tereyağ vb. süt ürünlerini tüketmek sadece sütü içmekten daha faydalıdır. Sütün mayalanması ile ortaya çıkan faydalı bakteriler insan vücudunun bağışıklık sistemini güçlendirir. Özellikle yoğurt başta olmak üzere tereyağ, peynir, kefir vb. süt ürünlerinin sütten daha fazla tüketilmesini öneriyoruz.

 

Çerez Politikası
LezizCiftligi.com.tr'de kullanıcı deneyimini geliştiren çerezler kullanıyoruz. Sitemizi kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz. Çerez politikamızı inceleyin.